Főoldal Termékek Rendelés Szarvasgombákról Ültetvényes termesztés Szaktanácsadás Kapcsolat

 

              
   

Cégünk, a Pannon Szarvasgomba Kft. 2007-ben alakult minőségi, szarvasgombával (régi magyar nevén: triflával) mikorrhizált csemeték előállítására. Tevékenységünk munkatársaink több évtizedes tapasztalatán alapul, akik számos referenciával rendelkeznek az erdészeti szaporítóanyag termesztése, a mikorrhiza-gombák oltóanyagának előállítása, valamint a csemetekerti oltások területén.

A növényanyag nevelése a komoly múlttal rendelkező, európai szinten kiemelkedő szakmai sikereket elérő Silvanus Díszfaiskola tudására épül. Kiváltképpen igaz ez a csemeték hagyományos, magról történő szaporítására. A gondosan válogatott magok Magyarországon őshonos növényekről származnak, melyekből előállított csemeték a hazai körülményekhez (pl. késő tavaszi fagyok, forró, száraz nyár) adaptálódtak. Nagy figyelmet fordítunk a megfelelő tápközegre, valamint a dúsabb gyökérzetre is speciális technológiát dolgoztunk ki. Ugyanakkor az intenzív nemesítési és biotechnológiai munkák eredményeként jó tűrőképességű és kiváló növekedési erélyű vegetatívan szaporított növények is rendelkezésünkre állnak.

Szakembereink jól ismerik a hazai triflás élőhelyek potenciáljait, így a legígéretesebb szarvasgomba-populációkból történik az oltóanyagok előállítása. Kollégáink az oltási, valamint termesztési technológiákban való jártasságot hazai és külföldi pályázati munkák, kutatási kooperációk során szerezték meg, melyek eredményeként számos hazai triflakert született.

Az eredményes termesztés egyik sarkalatos pontja a mikorrhizált csemeték minősége. Ennek érdekében cégünk hivatalosan, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Erdészeti Szaporítóanyag Felügyeleti Osztálya által bevizsgált és minősített csemetéket értékesít.